top of page

Waarom Whiskey Romeo?


Veel mensen hebben ons gevraagd hoe wij aan de naam Whiskey Romeo zijn gekomen. Het antwoord is simpel: wij hebben het niet verzonnen, mijn moeder heeft het verzonnen toen zij in 1965 een prachtig vakantiehuis kocht in Bressingham aan de rivier Waveney. Zij noemde dit huis Waveney Rising​.


Keurige letters geschilderd door Rolands vader

Een heerlijke plek aan de voorkant van het huis om s'avonds een borrel te drinken

In onze beleving was Waveney Rising synoniem aan vrije tijd, buiten zijn en genieten.

Na het overlijden van Roland's moeder besloten wij dat er een boot moest komen, zodat wij op onze eigen manier

kunnen genieten van buiten zijn en vrije tijd. Onze eerste boot noemen we daarom Waveney Rising. In onderstaande film is de naam "Waveney" te zien, een vergissing van Interboot.


Door de kleine actieradius van de Waveney Rising is onze tweede boot een Admirals Tender, met een krachtige 110pk turbo diesel motor. Hierdoor worden tochten op het hele IJsselmeer mogelijk, zodat we even een visje kunnen lunchen in Volendam.

Door het snelle imago van deze boot krijgt deze boot WR II als naam.

Na een paar jaar willen de jongens niet meer mee op de boot, dus wij besluiten om de WRII te verkopen en ons ideaal na te leven door een zeilboot te kopen. Onze derde boot is een Friendship 28 geworden met de originele naam WR III.

Toen onze plannen om rond Engeland te zeilen vorm kreeg, is direct duidelijk dat wij een grotere boot nodig hebben om maanden lang op te wonen. Traditiegetrouw zijn de letters "WR" doorgezet, ditmaal in het radiografisch alfabet "Whiskey Romeo 4".bottom of page