top of page

Terlano - in Plymouth


Wij hebben onze mooie Hanse 375 in Polruan gekocht. Heel pittoreske mag het wel zijn, maar Polruan is per definitie niet handig als het gaat om bereikbaarheid voor bemanning en bevoorrading van een meerdaagse tocht terug naar Nederland.

Zodoende hebben wij de boot laten overvaren van Polruan naar Mayflower Harbour in Plymouth door de twee mannen (Marcus en Lewis) met wie Roland de proefvaart op zee had gemaakt.


Roland en de bemanning Jeroen en Paul gingen met een volgeladen auto via Duinkerken naar Dover en dan door naar Plymouth. Leontine ging met het vliegtuig van Schiphol naar Manchester en daarna door naar Exeter. Vervolgens nog met een trein en een taxi naar Mayflower Marina om uiteindelijk op hetzelfde moment als de mannen uit de auto aan te komen!

Na een kleine inspectie van de boot zijn we vrij snel van mening dat het tijd is om onze nieuwe boot de dopen met een klein beetje alcohol voor de boot en iets meer voor de bemanning.De volgende dag gaan wij met z'n allen zeilen om te controleren of alles werkt op de boot.Onze proefvaart is geslaagd, de boot zeilt goed en het reven is uitgeprobeerd. 's Avonds gaan wij heerlijk met zijn vieren eten in het restaurant van Mayflower Marina.

Na een goede nacht slaap is alles klaar voor het vroege vertrek de volgende ochtend.


Recent Posts

See All
bottom of page