top of page

Klaar voor de start


Tijdens onze vakantie in 2017 hebben wij gemerkt dat een rubberboot, aka WR4tje, een heel belangrijke toevoeging is voor onze reis. Zonder fatsoenlijke davits om de boot aan op te hangen is de boot op het voordek een belemmering voor het zeilen en WR4tje slepen achter de boot is ook niet optimaal. Zodoende hebben wij zogenaamde "snapdavits" geïnstalleerd op de achterkant van de boot waarmee het WR4tje omhoog kan worden gescharnierd.

Effectief was dit het laatste grote klus voor vertrek. Op 22 april, conform planning, stappen wij aan boord en zwaaien Muiderzand Marina vaarwel. Traditiegetrouw wordt een foto gemaakt bij het uitzwaaien. Deze keer wordt dat door Roland ook wel erg letterlijk genomen - hij vindt het echt een dansje waard!


Vaarwel Muiderzand . . . een dansje waard

Veel wind is er niet op deze warme zondagmiddag, maar toch kunnen wij de fok bijzetten tijdens het motoren richting Schellingwoudebrug.


Vlak voor de brug passeren wij twee mensen in een zeilboot die heel enthousiast aan het zwaaien zijn. "Goede reis"gilden zij over het water.... het is duidelijk dat zij de KiKa-vlaggen en het schip herkennen van de mei-editie van de tijdschrift Zeilen waar wij als vertrekkers ruim in beeld staan. Oh Oh Oh . . . . wat voelen wij ons trots en tegelijk wordt de werkelijkheid van ons aanstaande vertrek een feit.


Door de Schellingwoudebrug heen

Een paar uur later, na een redelijk saai stuk op de motor op de Noordzeekanaal, gaan wij door de zeesluis bij IJmuiden en vinden een keurige ligplaats in IJmuiden Seaport Marina... klaar voor de start.


Seaport Marina in IJmuiden


Recent Posts

See All
bottom of page