top of page

. . . en af naar Engeland


Nederland maakt zich op om Koningsdag te vieren . . .

Wij niet, want 27 april 2018 is de dag dat ons avontuur echt begint. Namelijk de oversteek van IJmuiden naar Southwold aan de oostkust van Engeland. Wij hebben al lang van tevoren plannen gemaakt rondom de bemanning voor de overtocht, omdat Leontine liever niet een reis van 22 uur wil maken met een zeer waarschijnlijke aan de windse koers.

Zodoende zijn Max (onze oudste zoon), Reint een goede vriend die in 2017 ook met ons de oversteek meemaakte en zijn goede vriend Jan bereid gevonden om met Roland mee te varen naar Engeland.

Om 13:00 is het eindelijk zo ver: de trossen worden losgegooid in IJmuiden Seaport Marina en langzaam varen wij weg uit de marina richting open zee.

En zo begint de oversteek van 22 uur zonder verrassingen onderweg. Max weet al zeilend een aantal mooie beelden vast te leggen op de gevoelige plaat.

Inmiddels zijn Leontine en Ine op de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich. Bij aankomst gaan zij met de auto direct naar Southwold, klaar om de Whiskey Romeo 4 te verwelkomen bij aankomst in de smalle haven ingang.


Recent Posts

See All
bottom of page