top of page

Het belang van route planning


Onze vakantie gaat door naar Zeeland met z'n tweeën. Wij vertrekken zoals altijd nadat een gedetaileerde route is uitgewerkt met alle daarbij behorende notities zoals marifoon kanalen, waypoints, koersen en natuurlijk een gedegen uitleg van de ligging van onze bestemming. Vanuit Scheveningen varen wij naar Stellendam.


In Stellendam gaan we de sluis door en dan direct stuurboord uit richting haven. Roland stelt het juiste kanaal in op de marifoon en roept de haven meester op - geen gehoor. Dan maar bellen via zijn mobieltje - antwoord apparaat!

De havenmeester is in het hoog seizoen al om 18:00 uur naar huis. Wij leggen de boot aan in een box en gaan op onderzoek uit - helemaal niets te beleven. Oh wat een spijt hebben wij, dat we niet vier mijl verder zijn gevaren naar opnieuw een oud en gezellig stadje Hellevoetsluis.

Het moraal van het verhaal is duidelijk - het plannen van een route gaat niet alleen over de aangeboden faciliteiten bij een jachthaven en de 'strategische' ligging net voor of net achter een sluis, het gaat vooral om de bestemming zelf!

Een factor waar wij tijdens onze rondje Engeland zeer zeker rekening mee zullen houden.


Recent Posts

See All
bottom of page