top of page

Zierikzee en Burghsluis


Onze reis gaat verder naar Zierikzee - om daar te komen moeten wij het lange kanaal naar de haven opvaren. Wij kunnen in het dorp zelf aanleggen aan bakboord wal, maar dan moet onze boot eerst 180 graden gedraaid worden met de neus richting zee. Met een stevige wind wind en flinke stroom mee een hele opgave!


Met behulp van de havenmeester in zijn rubberen bootje en dankzij strategisch geplaatste stootwillen en Leontine op het dek met een pikhaak kunnen wij veilig en schadevrij op aanmeren! Deze ervaring heeft ons uiteindelijk wel doen beslissen om toch maar die - door puristen vervloekte - boegschroef aan te schaffen.


Zierikzee is een mooi dorp met veel geschiedenis.

Onze prioriteit bij het aankomen in een nieuwe haven is oriënteren waar de 'leukste' plekken zijn en vervolgens tijdens een wandeling een oog open te houden voor een restaurant waar wij kunnen eten. Gelukkig vinden wij een heerlijke en gezellige plek: de Zeeuwse hemel.


Van Zierikzee zeilen wij de volgende dag door naar onze laatste Zeeuwse bestemming : Burghsluis. Door het getij bij het verlaten van Zierikzee moeten wij echt in de vaargeul blijven rondom de Roggenplaat. Hier heeft Leontine kunnen genieten van het gemak van de zelfkerende fok op onze boot. In totaal zijn wij zeker twintig keer over stag gedaan.

De reden voor ons bezoek aan Burghsluis is om Corinne en Frans aan boord te kunnen ontvangen. Ook hier hebben wij lekker kunnen eten in het havenrestaurant.


Recent Posts

See All
bottom of page