top of page

Zeilreparatie in Willemstad


Onze reis gaat van Stellendam door naar Willemstad, maar eerst in de stortregen het Hollandsdiep oversteken - wat een drukte van binnenvaartschepen! Bij aankomst in de door de havenmeester aangegeven box heeft onze buurman geen zin om ons maar iets te helpen bij het aanleggen naast hem in de box - het regent (pijpestelen) tenslotte. Maar een regenbui wordt soms beloond met een prachte regenboog, in Willemstad is dat zo.


Tijdens het opruimen van het grootzeil zien wij een scheur in het achterlijk van ongeveer 40cm. De plannen voor de volgende dag worden duidelijk: een boot-reparatiedag, gelukkig is de weersvoorspelling gunstig.


Maar eerst het dorp in op zoek naar een gezellige kroeg voor een drankje en een hapje. Waar hard gewerkt wordt, moet ook goed gegeten en gedronken worden!


De weersvoorspelling is juist en de volgende dag beginnen wij zonder problemen aan de klussen aan boord. Eerst vervangt Roland de furling line die zo stijf is van het zoute water, dat het niet meer wil rollen.


Daarna is het grootzeil aan de beurt. Om de reparatie uit te voeren moet de grootzeil helemaal schoon en droog zijn. De reparatie wordt gemaakt met dacron tape, deze wordt aan beide zijden van het grootzeil geplakt over de scheur. De tape heeft het netjes volgehouden voor de rest van het seizoen.Recent Posts

See All
bottom of page