top of page

Blythburgh met WR4tje


Het leven zonder een bijboot is bijzonder saai en soms zelfs lastig als je ergens voor anker ligt. Onze bijboot heet WR4tje - daar is verder geen uitleg voor nodig.


Southwold ligt aan de rivier Blyth en wij plannen een mooie riviertocht naar het dorpje Blythburgh, ongeveer een uurtje varen. Eerst onder de voetgangersbrug bij Southwold door.Halverwege onze tocht zien wij op een klein eiland een zeehond rusten. Heel blij is hij niet om ons te zien, maar zwaait toch nog even met zijn flipper!


Een moeilijkheidsgraad bij het aanleggen van een bijboot is hoe je met droge voeten uiteindelijk op wal staat. In Blythburgh is het probleem veel moeilijker, wij moeten namelijk door dikke modder lopen voordat wij op de graskant kunnen komen. Nadat wij een heerlijke pub-lunch hebben genuttigd, kunnen wij zonder confrontatie met de modder de boot weer in want het is inmiddels weer vloed.


Recent Posts

See All
bottom of page