top of page

De winter door : in een verwarmde hal


Zoals wij al gezegd hebben in onze blog van juli 2017 over "het gat in de oceaan waar je geld in stopt" - zijnde onze boot - staat Whiskey Romeo 4 deze winter keurig binnen in een verwarmde hal in Workum bij de firma Aquatel, die op zeer professionele wijze verschillende onderhoudswerkzaamheden voor ons uitvoert.

Ten eerste is een bekende kwaal van de Hanse 375 uit 2010 dat de Lewmar-luikjes lekken. Dit komt omdat de luikjes geschilderd zijn in plaats van poedercoated. In de loop van de tijd komt de verflaag los van de lijst van het luik en dan heb je direct een degelijke lekkage.


In totaal zijn vier luikjes aan de zijkant verwijderd . . . .


. . . en vijf luiken op het dek verwijderd. Het loshalen zelf gaat erg makkelijk na het losdraaien van de schroeven, omdat de verflaag de enige kit is waar de hele boel aan vast zit en juist die verflaag zelf zit los!

Een paar weken later zijn de luiken na een dubbele marine grade poedercoat weer strak geïnstalleerd op dek.


Zo goed als nieuw! Weer iets om van de "to do lijst" af te vinken.Recent Posts

See All
bottom of page