top of page

In de startblokken


Eindelijk, na een lange winter in de verwarmde hal bij Aquatel, is de boot weer in het water! Wij zijn uitgenodigd om mee te doen aan de vaarimpressie van de vertrekkersdag van het tijdschrift Zeilen. Zodoende zijn wij op donderdagavond naar Workum gegaan en hebben wij 's avonds de giek aan de mast vast gemaakt en alle lijnen door de katrollen gehaald... een behoorlijke klus, zeker na zonsondergang in de vrieskou! Eigenlijk hadden we de nieuwe zeilen (fok en grootzeil) ook willen bevestigen, maar daar hadden we geen tijd meer voor.

De volgende ochtend varen wij vroeg weg uit een koud Workum in volle moed naar de volgende stap op weg naar ons rondje. De koers richting Enkhuizen is tegenwind, dus Roland neemt de gelegenheid waar om de fok alvast te installeren terwijl Leontine aan het roer staat.


In Enkhuizen aangekomen worden wij welkom geheten door de journalist van Zeilen Marinus Sijdenborgh. Zijn collega Riemer helpt Roland het nieuwe grootzeil in de mast te hijsen. WoW . . . wat een mooi gezicht als wij uitvaren met de vlaggen voor KiKa en vervolgens onze nieuwe zeilen bijzetten.De boot zeilt fantastisch en wij kunnen niet wachten totdat wij met alle zeilen vollop aan de slag kunnen.


Recent Posts

See All
bottom of page