top of page

Maart roert zijn ... antifouling


Eindelijk is de maand maart aangebroken: de maand dat de boot weer in het water gaat, de maand dat wij onze nieuwe zeilen kunnen uitproberen, de maand dat wij uiteindelijk niet meer aan het klussen en onderhouden zijn aan de boot maar weer kunnen genieten van de boot zelf. Maar eerst is er nog werk aan de winkel - antifouling! Het jaarlijks terugkerende ritueel - gelukkig één van de laatste klussen van het winterseizoen.


Het is buiten -7 graden Celsius met een strenge oostenwind, binnen in de verwarmde loods hebben wij daar gelukkig geen last van.

De oude laag antifouling heeft z'n werk goed gedaan vorig seizoen, ondanks de plekken waar de keurmeester zijn vochtmeting deed in Fowey vorig jaar.


Tijdens deze vervelende klus denkt Roland keer op keer hoe gek het is om jaarlijks voor EUR 200 aan stinkende antifouling aan te brengen, in de hoop dat de zogenaamde 'self- polishing' eigenschappen ervoor zorgen dat het gedurende het komende seizoen weer af gepolijst wordt.


Gelukkig is Leontine van het type doorwerken - goed bezig dus.


Hoe dan ook, na een halve dag werk is het eindresultaat heel bevredigend - al weten wij dat wij volgende week weer terug zullen gaan naar Workum voor de tweede laag.Recent Posts

See All
bottom of page